Mitä pukea hierontaa?

Hierottava kehonalue on hieronnassa paljaana, alusvaatteet voit kuitenkin jättää päälle. Naisasiakkaat voivat pitää rintaliivit päällä. Asiakkaalle ei saa hieronnassa tulla kylmä. Siksi kehonosat, joita ei hierota, peitellään lämpimästi peitolla tai pyyhkeellä.

Miten klassinen hieronta eroaa Urheiluhieronnasta?

Miten urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta? Klassinen hieronta on usein pehmeämpää ja lihaksia rentouttavaa, kun taas urheiluhieronnassa pyritään muokkaamaan lihasta ja saada kireyksiä helpotettua. Urheiluhieronnassa käytetään samoja perusotteita sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Voiko hieronta aiheuttaa keskenmenon?

Hormonaaliset vaikutukset alkavat jo alkuraskaudessa, jolloin keho alkaa valmistautua sikiön kasvuun ja synnytykseen. Raskauden alkuvaiheessa keskenmenon riski on suurempi, minkä takia tulisi hieronnassa välttää liiallista voimankäyttöä ja pyrkiä välttämään synnytystä käynnistäviä akupisteitä.

Mitä pukea päälle hierontaan?

Hierottava kehonalue on hieronnassa paljaana, alusvaatteet voit kuitenkin jättää päälle. Naisasiakkaat voivat pitää rintaliivit päällä. Asiakkaalle ei saa hieronnassa tulla kylmä. Siksi kehonosat, joita ei hierota, peitellään lämpimästi peitolla tai pyyhkeellä.

Milloin Raskaushierontaan?

Raskaushierontaan saa tulla missä vaiheessa raskautta tahansa, heti positiivisesta raskaustestistä synnytyksen alkamiseen – ja myös synnytyksen jälkeen, auttamaan kehoa palautumaan. Raskaushieronnassa otetaan aina huomioon raskauden vaihe ja hierottavan yksilöllinen olo.

Mikä on klassinen hieronta?

Klassinen hieronta on vanha ja perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta – esimerkiksi painelua tai sivelyä. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Mitä on klassinen hieronta?

Klassinen hieronta

Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Hieronta mm. laukaisee erilaisia jännitystiloja, helpottaa kipuja, vilkastuttaa verenkiertoa, kudosten aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta.

Mitä on intialainen päähieronta?

Mitä on intialainen päähieronta? Intialaisessa päähieronnassa käsitellään pään lisäksi yläselkä, rintakehä, hartiat, käsivarret, niska, päänahka, kasvot ja korvat. Hoidon teho perustuu aineenvaihdunnan ja verenkierron lisääntymiseen, mielihyvähormonin erittymiseen ja kehon ja mielen rentoutumiseen.

Onko Kuumakivihieronta hyvä?

Kuumakivihieronnassa kivien lämpö lievittää kipua, rentouttaa lihaksia, lisää sidekudoksen elastisuutta, tehostaa aineenvaihduntaa sekä lymfa – ja verenkiertoa. Rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa.

Mikä on lymfa hieronta?

Lymfahieronnalla pyritään poistamaan kehon nestekierto häiriöitä. Hieronnassa aktivoidaan kehon lymfapisteitä ja pusketaan kevyin pyörivin ottein nesteet liikkeelle. Lymfaterapiaa käytetään mm. leikkauksen jälkeisen turvotuksen poistoon.

Miksi hieronnan jälkeen ei saa treenata?

Hieronnan jälkeen ei kannata harrastaa liikuntaa samana päivänä. Miksi ei? Hieronnassa lihakset rentoutuvat ja palaavat lepopituuteensa. Jos lähdet hieronnan jälkeen urheilemaan saatat huomata, ettet saa haluamaasi voimaa lihaksistasi irti.

Mitä on Hermorata hieronta?

Hermoratahieronnassa pyritään hoitamaan koko keho – ääreis- ja keskushermosto sekä poikittainen ja pitkittäinen hermosto. Yksi hoitokerta kestää tavallisesti 1,5–2 h. Hieronnassa käytetään painallus-pyöritä-tekniikkaa, jonka tarkoituksena on mahdollisimman tehokkaasti aktivoida hermosyitä, ei niinkään hieroa lihaksia.

Mikä on Kuumakivihieronta?

KUUMAKIVIHIERONTA ON TEHOKKAASTI STRESSIÄ LAUKAISEVA SEKÄ KEHOA PUHDISTAVA HIERONTA, JOKA AVAA MYÖS ENERGIATUKOKSIA. Kuumakivihieronnassa lihakset rentoutetaan laittamalla lämmitetyt luonnonkivet keholle ja lihaksia hierotaan luonnon muokkaamilla, sileillä basalttikivillä.