Miksi hieronnan jälkeen särkee päätä?

Moni ei migreenin aikaan edes uskalla mennä hierontaan. Jos kuitenkin on kyse jännityspäänsärystä ja särky tulee päälle hieronnan jälkeen, voi olla kyse siitä, ettei niskahartiaseutua ole käsitelty tarpeeksi. Näissä tapauksissa ensin tuleekin hoitaa pientä aluetta tehokkaasti, että saadaan lihasjännitys pois.

Milloin hieronta ei sovi?

Hieronnan vasta-aiheita:

Jos olet sairaana pitää hierontaan tuloa siirtää myöhemmäksi. Yleisimpiä varsinkin talviaikaan esiintyviä hierontaa estäviä tauteja ovat flunssa, influenssa ja mahataudit. Jos epäilet, että olet sairastumassa ja ensioireta on jo ilmaantunut, kannattaa harkita hieronnan kannattavuutta.

Saako hieronta sattua?

Hieronnan ei pidä sattua, sanoo urheiluhieroja ja osteopaatti Kari Suomalainen. Kipu estää lihasta rentoutumasta. ”Ajatus, että hieronnan pitäisi olla kovakouraista ja sattua elää yllättävän sitkeässä”, sanoo urheiluhieroja ja osteopaatti Kari Suomalainen.

Saako hieronnan jälkeen venytellä?

Lihaksia tulisi hieronnan lisäksi myös venytellä. Usein muistutan hieronnan päätteeksi, että samana päivänä hieronnan kanssa olisi erityisen hyvä, jos jaksaisi vielä venytellä. Venyttelyllä saa vielä tehostettua hieronnan vaikutuksia ja näin saat kaiken mahdollisen hyödyn irti hieronnasta.

Voiko hieronnan jälkeen juoda alkoholia?

Akuutti trauma, kuten murtumat, lihas- ja nivelsidevammat tai palohaavat. Hemofilia eli verenvuototauti, hieronta saattaa rikkoa hiussuonia ihon alla. Kannattaa kysyä lääkärin mielipidettä. Alkoholi ja muut päihteet, myös krapulassa hieronta kannattaa jättää väliin.

Miten rentouttaa Purentalihakset?

Purentalihasten kireys heijastuu mulla lapojen väliin ja niskaan ja niiden helpoin rentoutus ilman hierojalla käymistä tapahtuu asettamalla tennispallot selkärangan ja lavan molemmin puolin ja rullaamalla selkää tennispalloja ja lattiaa vasten.

Miksi hierotaan sydämeen päin?

Hieronta voidaan suorittaa myös vaatteiden päältä. Hierontaliikkeet suoritetaan aina sydämeen päin, mikä auttaa laskimoverenkiertoa. Nauti vähintään lasillinen vettä ennen ja jälkeen hieronnan. Kevyt venyttely hieronnan jälkeisenä iltana on hyväksi.

Pitääkö hieronnan sattua?

Hieronnan ei pidä lähtökohtaisesti sattua. Usein se kuitenkin tekee kipeää, mutta kivun pitäisi pysyä makean kivun puolella. Kipu on kovin subjektiivista – mikä sattuu yhtä, ei tunnu toisesta miltään.

Voiko hieronnan jälkeen käydä saunassa?

saunomista ei tarvitse vältellä. Joillakin lämmönsäätely menee hieronnasta hieman sekaisin ja hoidon jälkeen saattaa paleltaa hetken aikaa – etenkin silloin saunan lämpö on poikaa. Esteitä kevyelle liikunnalle ei ole.

Voiko hieronta laihduttaa?

Hieronta laihduttaa

Väärin. Jos joku hieronnan aikana laihtuu, niin korkeintaan hieroja. On totta, että hieronnalla saadaan parannettua aineenvaihduntaa ja saadaan nesteet liikkeelle. Hieronnan jälkeen, kun nesteitä on poistunut kehosta, niin vaaka saattaa näyttää pienempää lukemaa, kuin ennen hierontaa.

Onko hieronta vaarallista?

Lihakset rasittuvat aina hierottaessa. Hieronnasta syntyvä paine voi aiheuttaa lihaksiin pieniä mikrorepeämiä, näistä johtuu lihasten arkuus. Liikunnassa ja varsinkin voimaharjoittelussa mikrorepeämät ovat tavallisia. Arkuus ei ole vaarallinen, vaan ohi menevä ilmiö.

Onko hieroja alv velvollinen?

Hieronnan antamiseen asianmukaisen koulutuksen saaneen terveydenhuollon ammattihenkilön, kuten koulutetun hierojan, antama hieronta on arvonlisäverotonta. Myös urheiluhieronnan antaminen on arvonlisäverotonta, jos urheiluhieronnan antaja on asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhuollon ammattihenkilö.

Voiko työnantaja maksaa hieronnan?

Hieronta verovapaana etuna

Työnantaja voi virkistystoimintana kustantaa työpaikalle hierojan, jonka palveluja henkilökunta voi käyttää tai tehdä sopimuksen hierontapalvelujen tuottajan kanssa henkilökunnan käynneistä. Työnantaja ei voi korvata oma-aloitteisesti tehtyjä käyntejä hierojalle tai fysioterapeutille.