Voiko Suonikohjuisia jalkoja hieroa?

myytti: Jalkoja ei voi hieroa, jos niissä on suonikohjuja

Kevyt hieronta laskimovirtauksen suuntaan alhaalta ylöspäin voi helpottaa oireita, mutta ei saa suonikohjuja katoamaan.

Miten hieroa vauvaa?

Aseta etu- ja keskisormesi vauvan korvalehden taakse ja peukalo korvan päälle. Hiero hennosti pyörivin liikkein korvalehden ulkoreunaa pitkin korvalehden alaosaan. Voit hieroa pyörivillä liikkeillä myös vauvan kallonpohjaa kohti korvia.

Voiko koiraa hieroa?

Kaikenikäisiä koira saa hieroa, mutta pieniä pentuja ja vanhoja koiria tulee hieroa erityisellä varovaisuudella. – Kuin lintua hieroisi. Lihasmassa on pennuilla ja vanhuskoirilla erittäin vähäistä, se kipeytyy ja vaurioituu helposti.

Miten hieroa omia hartioita?

Hiero hartioita painaen ja pyörittäen

Tee käsilläsi vetoja hartioiden päältä kohti lapaluiden yläreunaa. Hartioiden hieronta on tehokasta myös hankausotteella. Hankausote tarkoittaa sitä, että lihaksia painetaan pyörivällä liikkeellä noin viiden sentin alueelta kerrallaan. Yhtä kohtaa ei tarvitse hieroa kuin hetki.

Voiko hieroa väärin?

Olli Haltian mukaan tervettä ihmistä ei oikeastaan voi onneksi hieroa väärin. Kehon lihakset ovat niin kestävää tekoa, ettei kotiottein pysty aiheuttamaan pysyvää haittaa – ellei nyt hyppää lihaksen päälle tai väännä sitä vänkyräksi. –Hyvä yleissääntö hierojalle kuuluu: hiero käsillä ja sydämellä.

Saako Raskausmahaa hieroa?

Vatsan alueen mekaanista käsittelyä tulee välttää. Päinmakuulla voidaan hieroa niin kauan kuin raskaana oleva voi vatsansa koon puolesta siinä asennossa olla. Tästä eteenpäin voidaan jatkaa esimerkiksi kylkimakuulla, selin tai istuen. Näissä asennoissa hieronta onnistuu ammattitaitoiselta hierojalta yhtä hyvin.

Mihin suuntaan hieronta?

– Jos haluaa hieroa koko kehon, kannattaa edetä ylhäältä alas. Käytä päähierontaan sormenpäitä, joita liikuttelet päänahkaa vasten melko napakasti pienin, pyörivin liikkein, Haltia neuvoo.

Voiko kipeitä lihaksia hieroa?

Hieronta

Tuoretta vammaa ei pidä hieroa, lisää kipua ja verenvuotoa vamma-alueella. Lihaskireyksiin hieronta sopii hyvin, ja kevyttä palauttavaa hierontaa voidaan käyttää myös harjoittelun kipeyttämiin lihaksiin.

Miten hieroa hevosta?

Hieronta aloitetaan tunnustelemalla hevonen paljain käsin niskasta takapuoleen. Mikäli selästä löytyy voimakkaasti lämpimiä kohtia, ne jätetään hieromatta. Jos jokin kohta on vain lievästi lämpöinen niin että sen juuri ja juuri havaitsee, siitä voidaan hieroa kevyesti ja kylmätä sen jälkeen.

Voiko lasta hieroa?

Ikärajaa hieronnalla ei ole, eli jo ihan pientäkin vauvaa voi hieroa, jos hän on perusterve. Vauvan iho on ohut ja rikkoontuu helposti, joten hieronnassa kannattaa käyttää apuna öljyä. Hyvä valinta on kasviöljy, kuten kookos- tai jojobaöljy, tai luonnonmukainen vauvaöljy.