Miksi hieronnan jälkeen palelee?

Joillakin lämmönsäätely menee hieronnasta hieman sekaisin ja hoidon jälkeen saattaa paleltaa hetken aikaa – etenkin silloin saunan lämpö on poikaa. Esteitä kevyelle liikunnalle ei ole. Huomioithan kuitenkin että voimallinen käsittely väsyttää lihaksia, ja vaikutus saattaa tuntua vielä seuraavana päivänä.

Miksi hieronta?

Miksi hierontaan? Hieronta on hoitotapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Hierontaan tulon syynä ovat usein mm. erilaiset lihaskireydet, jäykkyydet ja akuutit tai krooniset kivut, stressi, rentoutuminen, palautuminen tai urheilijan lihashuolto.

Voiko hieronnasta olla haittaa?

Jos on sairastellut tai tulossa kipeäksi, ei hierontaan pidä mennä. Hieronta saattaa nimittäin levittää ja siten pahentaa tulehdusta.

Pitääkö hieronnasta tulla mustelmia?

Hieronnasta ei pitäisi juuri koskaan tulla myöskään mustelmia, mutta joillekin asiakkaille niitä tulee herkemmin.

Voiko hieronnan jälkeen venytellä?

Venyttely ja itsenäinen kehonhuolto

Usein muistutan hieronnan päätteeksi, että samana päivänä hieronnan kanssa olisi erityisen hyvä, jos jaksaisi vielä venytellä. Venyttelyllä saa vielä tehostettua hieronnan vaikutuksia ja näin saat kaiken mahdollisen hyödyn irti hieronnasta. Kun lihas kiristyy, sen pituus lyhenee.

Mitä on Koirahieronta?

Hieronta on usein osa fysioterapeutin tekemää kuntoutussuunnitelmaa. Koirahieroja keskittyy käsillä tehtävään lihashuoltoon. Hieronnan avulla pyritään vähentämään lihaskireyksiä ja niihin liittyviä kiputiloja sekä parantamaan pehmytkudosvaurioita.

Onko Kasvohieronnasta hyötyä?

Kasvohieronta vilkastuttaa verenhiertoa parantaen ihosolujen ja kudosten hapen ja ravinnon saantia sekä edistäen ihon uusiutumista. Hieronnalla voidaan myös rentouttaa kireitä kasvojen lihaksia sekä poistaa nesteitä ja kuona-aineita.

Onko hieronta välttämätöntä?

On esimerkiksi havaittu, että kymmenen minuutin lihashieronta liikunnan jälkeen vähentäisi lihasten arkuutta jopa 30 prosentilla ja että hieronta laskee stressihormoni kortisolin määrää kehossa sekä lisää mielihyvähormonien tuotantoa. Hierojalle ei ole pakko mennä, sillä myös vaikkapa putkirullailu kotona auttaa.

Miksi hieronnan jälkeen ei saa mennä saunaan?

Esim. saunomista ei tarvitse vältellä. Joillakin lämmönsäätely menee hieronnasta hieman sekaisin ja hoidon jälkeen saattaa paleltaa hetken aikaa – etenkin silloin saunan lämpö on poikaa. Esteitä kevyelle liikunnalle ei ole.

Milloin kannattaa mennä hierontaan?

Hierojan vastaanotolle on hyvä hakeutua silloin kun omat hoitokeinot eivät riitä poistamaan oireitasi (esim. venytteleminen ja liikunta). Hierojalle voit tulla myös rentoutumaan ilman suurempia vaivoja. Myös ennaltaehkäisy on tärkeää.

Kenelle Hermoratahieronta?

Hermoratahieronta sopii pääsääntöisesti kaikille ja kaikenikäisille. Se ei sovi kuitenkaan raskaana oleville, juuri leikkauksesta tulleille (alle 2 kk).

Milloin Hermoratahierontaan?

Hermoratahierontaa suositellaan otettavan viisi kertaa viikon välein sarjana varsinkin kroonisissa vaivoissa, mutta rentoutukseen se sopii myös kertahoitona. – Meillä on tapana sanoa, että vaiva väistyy ennenkuin se poistuu. Hilkka sanoo, että hermoratahieronta sopii kaikille lapsille ja aikuisille.

Mitä hyötyä hieronnasta on?

Miamin yliopiston Touch Research Institute -tutkimuslaitoksen johtajan Tiffany Fieldin mukaan useat tutkimukset ovat osoittaneet, että hieronta lisää verenkiertoa niillä aivojen alueilla, jotka säätelevät mielialaa ja stressiä. Mielihyvähormonien lisääntynyt eritys tekee olosta raukeamman.