Voiko hieronnan vähentää verotuksessa?

Normaali hierontakäynti ei ole yrityksen verotuksessa vähennyskelpoinen työterveyshuollon kulu, vaan se luetaan yksityiseksi elantomenoksi, vaikka työ olisi fyysistä ja säännöllinen hieronta parantaisi työkykyä.

Voiko Urheiluhierojalle mennä?

Voiko urheiluhierontaan mennä, vaikka ei olisi urheilija? Kyllä. Urheilutaustalla tai iällä ei ole merkitystä. Urheiluhieronta sopii kaikille.

Onko fysioterapeutti hieroja?

Omatoiminen harjoittelu ja oma motivaatio ovat lopulta ne tarvittavat keinot, jolla voidaan vähentää ja jopa poistaa toimintakykyä häiritseviä rajoitteita. “Fysioterapia ei ole hierontaa.”

Miten usein voi käydä hierojalla?

Se, kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä, on kovin yksilöllistä. Jos lihakset menevät jumiin esimerkiksi toimistotyöstä, hieronnasta kerran kuussa tai kahdessa voi olla hyötyä. Jos on oikein paha lihasjumi, voi olla fiksua käydä hierottavana parikin kertaa viikossa parin viikon ajan.

Paljonko hieroja voi tienata?

Tyypillisimminhän hieroja on yksityinen elinkeinonharjoittaja eli pyörittää yritystään toiminimellä.

Kulurakenne ja tulot.

Oma tämän hetken hinnastoni (2022)
Hieronta 30min32 €
Hieronta 45min40 €
Hieronta 60min47 €
Hieronta 90min62 €

Onko hieronta terveydenhuollon palvelu?

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö, joka kuuluu pakollisen potilasvakuutuslain piiriin. Klassinen hieronta kuuluu koulutetun hierojan osaamiseen. Urheiluhieronta on koulutetuille hierojille tarkoitettu erikoistutkinto, jonka suorittanut henkilö voi myös käyttää nimikettä urheiluhieroja.

Kannattaako käydä hierojalla?

Hieronnalla ei ole sellaista ennaltaehkäisevää vaikutusta, että se estäisi lihasten jumiin menemisen rasituksesta. Se, kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä, on kovin yksilöllistä. Jos lihakset menevät jumiin esimerkiksi toimistotyöstä, hieronnasta kerran kuussa tai kahdessa voi olla hyötyä.

Voiko Tenniskyynärpäätä hieroa?

Koko käden hieronta 2-5krt riippuen vakavuudesta. Hieronnassa painottaen käden ojentajalinjaan. Hieronnalla saadaan jännealueelle parannettua aineenvaihduntaa. Venyttämällä lihaskalvoja ja käsittelemällä triggerpisteet saadaan kivunlievitystä oirealueelle.

Pitääkö hierojalle kertoa raskaudesta?

Pelkästään jo 30min hieronta 1-2 viikon välein on loistava lisä tuomaan hyödylliset vaikutukset hieronnasta. Muista silti mainita raskaudesta ennen hoidon alkua.

Voiko yritys maksaa hieronnan?

Osakeyhtiössä työnantaja voi kuitenkin järjestää työntekijöille verovapaana henkilökuntaetuna tavanomaisin ja kohtuullisin kustannuksin esimerkiksi hierontaa. Myös osakeyhtiön osakkaat voisivat työntekijöinä silloin käyttää samaa etua.

Mitä tekee Hermoratahieroja?

Hermoratahieronta on ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa; kehon hermoratojen kokonaisvaltaista käsittelyä, huomioiden pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat, isot ja pienet aivot, keskiaivot, väliaivot ja aistit. Hermoratahieronnalla saadaan noin 1,5 – 3 miljoonaa hermosolua toimeliaiksi.

Missä hieroja voi työskennellä?

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, työpaikoilla, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä ja asiakkaiden kodeissa.

Voiko kipeää olkapäätä hieroa?

Hieronta voi olla usein hyödyllinen hoitokeino olkapään kiputilojen lievittämisessä.