Miten Pohkeita hierotaan?

Pohkeiden hierominen

Aseta kätesi hierottavan pohkeen päälle ranteet vastakkain, ja pidä ranteet suorina. Painele kämmenillä pohjetta vuorotellen ja etene hitaasti kohti pohkeen yläosaa. Sormet eivät tee mitään. Muista taas, että voima tulee kehostasi, joten nojaa reilusti käsivarsiesi päälle.

Saako ennen hierontaa urheilla?

Hierontaa ennen voit urheilla tai liikkua. Kannattaa myös juoda vettä ennen hierontaa. Vaatteiksi voit valita kevyemmät vaatteet, muttei se ole välttämätöntä.

Mitä syödä ennen hierontaa?

Ennen hierontaa on hyvä juoda lasillinen vettä ja välttää raskaan ruoan syömistä. Kevyt treeni ennen hierontaa on mahdollista, mutta kannattaa pitää huoli, että lihakset palautuvat liikuntasuorituksesta ennen käsittelyä.

Kenelle hieronta ei sovi?

Hieronnan vasta-aiheita:

Jos olet sairaana pitää hierontaan tuloa siirtää myöhemmäksi. Yleisimpiä varsinkin talviaikaan esiintyviä hierontaa estäviä tauteja ovat flunssa, influenssa ja mahataudit. Jos epäilet, että olet sairastumassa ja ensioireta on jo ilmaantunut, kannattaa harkita hieronnan kannattavuutta.

Voiko hierontaan mennä krapulassa?

Alkoholi. Päihtyneenä olevalle ei suoriteta hierontaa. Myös krapula on este hieronnalle.

Voiko käydä salilla ennen hierontaa?

Kevyt treeni ennen hierontaa on mahdollista, mutta kannattaa pitää huoli, että lihakset palautuvat liikuntasuorituksesta ennen käsittelyä. Muuten hierojalla voi mennä aikaa purkaa treenin tuoma jännitys ennen kuin hän pääsee käsiksi syvemmällä oleviin ongelmiin.

Voiko fysioterapeutti hieroa?

Omatoiminen harjoittelu ja oma motivaatio ovat lopulta ne tarvittavat keinot, jolla voidaan vähentää ja jopa poistaa toimintakykyä häiritseviä rajoitteita. “fysioterapia ei ole hierontaa.”

Mikä on Hierontaterapeutti?

Suomessa kaikki JulkiTerhikkiin rekisteröidyt hierojat ovat koulutettuja hierojia. Nykyään kaikki hierojat suorittavat hierojan näyttötutkinnon ja sen hyväksytysti läpäistyään ja nimikettä hakiessaan saavat käyttöön tuon nimikkeen. Näin ollen hieroja-, urheiluhieroja-, hierontaterapeutti -nimikettä tms.

Käykö Epassi hierontaan?

Verottajan ohjeistuksen mukaisesti Epassi Hyvinvointi -edun piiriin kuuluvat muun muassa hieronta, fysikaalinen hoito, terveys- ja lääkäripalvelut (esim. silmä-, hammas- ja muut erikoislääkärit). Edulla ei voi maksaa kosmeettisia tai kauneudenhoitoon liittyviä palveluita.

Miten hieroa niskaa itse?

Niskan hieronta sormenpäillä liuuttaen

Aseta käsi hierottavan niskaan niin, että peukalo on niskan toisella sivulla ja loput sormet toisella. Liuuta kättä niskaa pitkin alas ja paina samalla kevyesti. Vaihtele otteen leveyttä, jotta pääset käymään läpi koko niskan alueen.

Voiko ennen hierontaa ottaa särkylääkettä?

– Älä ota särkylääkettä ennen hierontaa. – Kerro hierojalle sairauksistasi, vammoistasi ja lääkityksistäsi. – Juo riitävästi nestettä ennen hierontaa. – Älä suunnittele samalle päivälle hieronnan jälkeen raskasta liikuntaa tai raskaiden esineiden nostelua.

Voiko alaselkää hieroa raskaana?

Hieronta toteutetaan raskauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen yleensä kylkimakuulla tai selin. Hieronnan aikana vältetään tuottamasta kovaa painetta kylkien, vatsan sekä alaselän alueelle.

Voiko ruokaöljyä käyttää hierontaan?

Hierontaan soveltuvaa ihoöljyä voi ostaa apteekista, mutta myös tavalliset ruokaöljyt käyvät. Perus- ja muut vastaavat voiteet imeytyvät nopeasti ihoon eivätkä siksi sovellu hyvin tähän tarkoitukseen. Jos hierottava kohta on kivulias, voi käyttää kipua lievittävää voidetta tai geeliä.