Kannattaako käydä hierojalla?

Hieronnalla ei ole sellaista ennaltaehkäisevää vaikutusta, että se estäisi lihasten jumiin menemisen rasituksesta. Se, kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä, on kovin yksilöllistä. Jos lihakset menevät jumiin esimerkiksi toimistotyöstä, hieronnasta kerran kuussa tai kahdessa voi olla hyötyä.

Voiko Tenniskyynärpäätä hieroa?

Koko käden hieronta 2-5krt riippuen vakavuudesta. Hieronnassa painottaen käden ojentajalinjaan. Hieronnalla saadaan jännealueelle parannettua aineenvaihduntaa. Venyttämällä lihaskalvoja ja käsittelemällä triggerpisteet saadaan kivunlievitystä oirealueelle.

Pitääkö hierojalle kertoa raskaudesta?

Pelkästään jo 30min hieronta 1-2 viikon välein on loistava lisä tuomaan hyödylliset vaikutukset hieronnasta. Muista silti mainita raskaudesta ennen hoidon alkua.

Voiko yritys maksaa hieronnan?

Osakeyhtiössä työnantaja voi kuitenkin järjestää työntekijöille verovapaana henkilökuntaetuna tavanomaisin ja kohtuullisin kustannuksin esimerkiksi hierontaa. Myös osakeyhtiön osakkaat voisivat työntekijöinä silloin käyttää samaa etua.

Mitä tekee Hermoratahieroja?

Hermoratahieronta on ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa; kehon hermoratojen kokonaisvaltaista käsittelyä, huomioiden pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat, isot ja pienet aivot, keskiaivot, väliaivot ja aistit. Hermoratahieronnalla saadaan noin 1,5 – 3 miljoonaa hermosolua toimeliaiksi.

Missä hieroja voi työskennellä?

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, työpaikoilla, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä ja asiakkaiden kodeissa.

Voiko kipeää olkapäätä hieroa?

Hieronta voi olla usein hyödyllinen hoitokeino olkapään kiputilojen lievittämisessä.

Mitä ottaa huomioon hierontaan mennessä?

Tärkeää olisi luoda asiakkaalle luottavainen ja rento olo heti huoneeseen astuttaessa. Itse pyrin aina kertomaan asiakkaalle, oli hän kokenut kävijä tai ei, mitä vaatekappaleita saa jättää päälle ja mitkä puolestaan pitää riisua pois. Samalla ohjeistan, kunka hoitopöydälle tulisi käydä (päin- vai selinmakuulle).

Kauanko hierojan Koulutus kestää?

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Mitä vakuutuksia hieroja tarvitsee?

Potilasvakuutus. Yksi yleisimmistä toimialakohtaisista pakollisista vakuutuksista on potilasvakuutus. Potilasvakuutus on otettava, jos yrityksesi harjoittaa terveyden- tai sairaanhoitoa, kuten hierontaa tai fysioterapiaa. Vakuutuksesta korvataan esimerkiksi hoitotoimenpiteen yhteydessä potilaalle aiheutuvia vahinkoja.

Mitä urheiluhieroja tekee?

Mitä hieronta on? Hieronta (kansainvälisesti: Massage) on hoitotarkoituksessa suoritettavaa pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa muokkaavaa painelemista. Hieronnassa käytettäviä tekniikoita on useita, muun muassa: sively, hankaus (vanutus), pusertelu, venytykset, mobilisointi, erilaiset taputukset ja täristykset.

Mitä hieroja tekee?

Useimmiten hierontaan hakeudutaan erilaisten lihasjumien tai kiputilojen vuoksi. Siksi hieroja saattaakin pyytää sinua ensin esimerkiksi nostamaan käsiäsi ylös eri tavoin, kumartumaan tai kääntämään päätäsi, jotta hän näkee onko liikeradoissasi ongelmia. Kipukohtia voidaan myös testata painelemalla eri kohdista.

Onko koulutettu hieroja terveydenhuollon ammattihenkilö?

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö, joka kuuluu pakollisen potilasvakuutuslain piiriin. Klassinen hieronta kuuluu koulutetun hierojan osaamiseen. Urheiluhieronta on koulutetuille hierojille tarkoitettu erikoistutkinto, jonka suorittanut henkilö voi myös käyttää nimikettä urheiluhieroja.