Thaihieronta: Hyödyt ja mitä odottaa thaihieronnalta

Intiasta peräisin oleva thaihieronta on yli 2500 vuotta vanha hierontatekniikka, joka on ottanut huomattavasti vaikutteita Budhalaisesta sekä perinteisestä kiinalaisesta lääkintätieteestä..

Toisin kuin tyypilliset länsimaiset hieronnat, thaihieronnassa ei tavallisesti käytetä hierontapöytää, eikä hieroja levitä keholle öljyä tai vaivaa lihaksia tai kipuisteitä.

Sen sijaan makaat mahallaan täysin pukeutuneena matolle samalla, kun hieroja käyttää venytys-, veto- ja heilutustekniikoita lievittämään jännitystä, edistämään rentoutumista ja parantamaan joustavuutta ja verenkiertoa.

Lihasten hieromisen sijaan thaihieronnassa keskitytään parantamaan energian virtausta kehon läpi.

Tässä kirjoituksessa tarkastelemme tarkemmin thaihieronnan hyötyjä, hierontatekniikoita ja mitä hieronnalta voi odottaa.

Mitä on thaihieronta?

Thaihieronta

Perinteisessä thaihieronnassa hierojat käyttävät käsiään, peukaloja, kyynärpäitä, käsivarret ja joskus jopa jalkojaan lihasten jännityksen vähentämiseksi.

Thaimaalainen hieronta perustuu ajatukseen, että energia liikkuu kehon läpi ”sens” nimillä tunnettujen reittien läpi

Energian virtauksen lisäämiseksi hieroja siirtää kehosi joogan kaltaisiin asentoihin sen lisäksi, että vetää ja heiluttaa kehoasi eri tavoin.

Venyttämisen, liikkumisen ja paineen yhdistelmä erottaa thaihieronnan muista hierontatyypeistä.

Thaihieronta voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, jos haluat aktiivisempaa hierontatyyppiä, jossa liikkut ja osallistut sen sijaan, että makaisit koko hieronnan ajan.

Thaihieronta Suomessa

Thaihieronta suomessa
Thaihieronta Tampereella

Thaihieronnasta haaveilevan ei tarvitse matkustaa Thaimaahan asti päästäkseen kokemaan tämän taivaallisen hieronna, sillä thaihieronta on myös suomessa erittäin tyypillistä.

Lähes jokaisesta isosta kaupungista löytyy yksi jos toinenkin hyvä thaihieronta paikka. Thaihieronan hinta suomessa on noin 60€ tunnilta.

Löydä paras Thaihieronta kaupungistasi

Keräsimme listan loistavista thaihieronta paikoista eri kauopungeissa. Katso lähialueesi thaihieronta paikat tästä

Mitkä ovat thaihieronnan hyödyt?

Thaihieronnalla on useita terveysvaikutuksia
Thaihieronnalla on useita terveysvaikutuksia

Vanhan kansan mukaan thaihieronta edistää terveyttä monin tavoin. Vanhaa viisautta tukee myös useat tieteelliset tutkimukset

Tässä kappaleessa esittelen 6 tieteellisten tutkimusten tukekemaa thaihieronnan hyötyä

1. lievittää päänsärkyä

Jos sinulla on migreeni tai on jännityspäänsärkyä, perinteinen thaihieronta voi auttaa lievittämään oireita.

Useissa pienissä tutkimuksissa, joihin osallistui kroonista päänsärkyä sairastavia potilaita, tutkijat havaitsivat, että thaihieronta vähensi sekä migreenin että jännityspäänsäryn voimakkuutta.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan muita kuin farmaseuttisia lääkkeitä päänsärkyyn, on syytä huomata, että tutkijat päättelivät, että thaihieronnan edut voivat kestää useita päiviä, parhaimmillaan jopa 15 viikkoa.

2. Vähentää selkäkipuja

Thaihieronta vähentää tutkitusti selkäkipuja
Thaihieronta vähentää tutkitusti selkäkipuja

Thaimaalainen hieronta voi olla tehokas, ei-farmaseuttinen tapa vähentää selkäkipuja.

Tutkijat tutki thaihieronnan vaikutuksia 120 hengen koeryhmällä, jolla oli epäspesifistä alaselän kipua. Puolet testiryhmästä hoidettiin thaihieronnalla ja loput muilla konservatiivisilla hoitomenetelmillä, joihin sisältyi nivelten mobilisointi (tekniikka, johon liittyy paineen kohdistaminen), kuumapakkaukset ja manuaalinen venytys kipeille alueille.

Molempia ryhmiä hoidettiin kahdesti viikossa 4 viikon ajan, ja molemilla ryhmillä thaihieronta vähensi merkittävästi selkäkipuja

Muut tutkimukset on havainnut, että thaihieronta vähentää selkäkipuja, jotka liittyvät yläselän liipaisupisteisiin – tiukoihin, tuskallisiin lihasklustereihin.

3. Lievittää nivelten jäykkyyttä ja kipua

Thaihieronta voi parantaa nivelten toimintaa, jos liikkeessäsi esiintyy kipua ja jäykkyyttä.

Eräässä tutkimuksessa tutkijat käytti thaihierontaa yhdistettynä sauvaharjoituksiin vaikutusten tutkimiseksi polven niveltulehdukseen. Tutkijat havaitsivat, että tutkimuksen osallistujat tunsivat vähemmän kipua ja kävelivät helpommin 8 viikon tutkimuksen jälkeen.

Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 60 potilasta, joilla oli polven nivelrikko, tutkijat havaitsivat, että 3 viikon thaihieronta jakso tarjosi saman kivunlievityksen kuin 3 viikon ibuprofeenin käyttö.

4. Parantaa notkeutta ja liikkuvuutta

Jos liikkuvuutesi ja notkeutesivaikuttavat urheilusuoritukseesi tai vaikeuttavat liikkumista, thaihieronta voi auttaa sinua liikkumaan helpommin.

34 jalkapalloilijaa oli testasi thaimaalaisen hieronnan vaikutuksia urheilulliseen suorituskykyyn. Saatuaan thaihierontaa kolme kertaa 10 päivän aikana jalkapalloilijat huomasivat merkittävän parannuksen treeneissä.

Tutkijat olettavat, että notkeuden kasvu voi johtua siitä, että thaihieronnalla on kyky parantaa lihasten verenkiertoa ja hapenottokykyä. Tämä puolestaan ​​voi auttaa vähentämään kipua ja vähentämään lihasten jännitystä.

Tutkijat havaitsivat myös, että thaihieronta paransi pelaajien nopeutta ja ketteryyttä kentällä.

5. Helpottaa ahdistusta

thaihierontaa kyynärpäällä

Yksi thaiheironnan houkuttelevimmista näkökohdista on rauhan ja rentoutumisen tunne.

Vaikka thaihieronta on energisempää kuin muut hierontamuodot, sen on osoitettu vähentävän ahdistusta ja lisäävän rauhallisuuden tunnetta.

Tutkijat ovat havainneet että thaihieronnan jälkeen tutkittavilla on huomattavasti vähemmän psykologista stressiä kuin ennen hierontaa.

Thaihieronnan saaneiden ihmisten aivotutkimukset osoittivat enemmän tyyneyttä ja paljon vähemmän ahdistusta kuin ihmiset, joille tehtiin fysioterapia samoissa olosuhteissa.

6. Lisää energiaa

Thaihieronta sisältää koko kehon liikkeitä, joista monet ovat joogamaisia. Tästä syystä monet ihmiset ilmoittavat lähtevänsä thaihieronnasta paitsi rentoina myös nuorentuneina.

Eräässä tutkimuksessa tutkijat vertasivat thaihieronnan ja ruotsalaisen hieronnan vaikutuksia väsyneisiin ihmisiin.

He haastattelivat osallistujia hieronnan jälkeen ja havaitsivat, että thaihieronnan saaneet tuntevat olonsa henkisesti virkistyneiksi ja fyysisesti energisiksi.

Tutkimuksen koko oli pieni, joten näiden tulosten vahvistamiseksi on tehtävä enemmän tutkimusta.

Mitä odottaa thaihieronnalta?

Thaihieronnassa voit käyttää omia löysästi istuvia vaatteitasi, tai lainata sellaiset herojalta. Vaatteet pysyvät päällä koko hieronnan ajan.

Yleensä makaat lattialla olevalla matolla tai hierontapatjalla, ei hierontapöydällä. Kun olet matolla, hieroja siirtää hitaasti kehoasi useiden osien läpi käyttäen kehon painoa ja painetta auttamaan sinua.

Toisin kuin ruotsalainen hieronta, öljyä ei käytetä eikä lihaksia yleensä vaivata. Sen sijaan hieroja käyttää kätensä, peukalonsa, kyynärpäänsä ja polvensa venyttämään, vetämään ja heiluttamaan kehon eri osia. He saattavat jopa istua päälläsi sinulle venyttääksesi sinut tiettyihin asentoihin.

Joihinkin venytystyyppeihin voi sisältyä joogamaisia ​​liikkeitä, kun hieroja pitää tai vetää sinua eri asentoihin.

Ilmoita hierojalle, jos lihaksesi ovat kipeät, jännittyneet tai hieronta tuntuu epämukavalle. Näin hieroja voi vähentää hierontaan käytettävää voimaa ja painetta.

Jos sinulla on vammoja tai jokin kehosi osa on erityisen herkkä kivulle, ilmoita siitä hierojalle ennen hieronnan aloittamista.

Riskit ja turvallisuus

Thaihieronta sopii perusterveelle
Thaihieronta sopii perusterveelle

Koska thaihieronnalla on syvällisiä vaikutuksia verenkiertoelimistössäsi, tarkista lääkäriltäsi ennen hierontaan suuntaamista, varsinkin jos sinulla on:

 • sydänsairaus tai sepelvaltimotauti
 • korkea verenpaine
 • selkärankaasi vaikuttavat olosuhteet, mukaan lukien osteoporoosi ja neurologiset sairaudet
 • diabetes
 • äskettäinen leikkaus
 • avoimet haavat
 • syöpä

Thaihierontaa ei suositella raskaana oleville naisille, eikä henkilöille joilla on jokin seuraavista sairauksista:

 • verenvuotohäiriöt
 • syvä laskimotromboosi
 • palovammoja
 • trombosytopenia

Yhteenveto thaihieronnasta

Thai-hieronta on muinainen käytäntö, jolla on monia etuja, joita nykytiede tukee. Se voi vähentää päänsärkysi vakavuutta, vähentää alaselän ja nivelkipuja, lisätä joustavuutta, rauhoittaa ahdistustasi ja energisoida mieltäsi ja kehoasi.

Thaimaalainen hieronta ei ole passiivinen hoito. hieroja kuljettaa sinut läpi asteittaisen joogamaisen asennon sarjan lihastesi jännityksen lisäksi.

Thaimaalainen hieronta ei välttämättä ole turvallista kaikille. Jos sinulla on taustalla oleva terveydentila, muista selvittää lääkäriltäsi, onko tämä perinteinen hierontamuoto turvallinen sinulle.

Thaihieronta paikat suomessa

Tässä lista kaikista parhaista suomen thaihieronta paikoista