Mihin mennä Thaimaassa?

Jos olet ensimmäistä kertaa matkalla Thaimaahan, on Thaimaan suurin ja suosituin saari Phuket perusvarma valinta pakettimatkalle. Phuket sopii myös hyvin perheille rannat ovat pitkät ja komeat, lapsille on monenlaista tekemistä ja Phuketin hotelleissa on hyvät uima-altaat.

Kauanko Thaimaan lento kestää?

Suoran lennon lentoaika Helsingistä Bangkokiin on noin kymmenen tuntia. Yhden välilaskun lennot Thaimaahan kestävät yleensä 15–30 tuntia.

Mitä ottaa mukaan Thaimaahan?

Pakkauslista Thaimaa

  • Passi.
  • Käteistä euroina sekä useampi pankkikortti.
  • Varaukset & liput tulostettuna.
  • Reseptilääkkeet ja niiden reseptit.
  • Muutama vaatekerta.
  • Tarkista varavirtalähteiden merkinnät.
  • Heijastin jos matkakohteena on pienet saaret.
  • Kynsisakset, vanupuikkoja ja muutama hammastikku.

Voiko pattayalle matkustaa?

Thaimaan matkustusrajoituksia avattiin marraskuun 2021 alussa. Kun aiemmin pääsi ilman karanteenia vain Phuketiin, Samuille ja muutamaan muuhun kohteeseen sandbox-ohjelman kautta, nyt pääsee matkustamaan ympäri maata. Aivan vapaasti ei pääse edelleenkään matkustamaan.

Tarvitseeko suomalainen viisumin Thaimaahan?

Suomen passin haltijoiden ei tarvitse hankkia viisumia etukäteen Thaimaahan matkustaessaan. Mikäli maahantulon edellytykset täyttyvät, maahan saapuessasi passiin leimataan saapumisleima, jossa mainitaan, kuinka pitkään saat oleskella Thaimaassa.

Milloin paras aika matkustaa Thaimaahan?

Suosituin matkustusaika Thaimaahan on viileän kauden aikaan, eli marras–helmikuussa. Tähän aikaan vuodesta ilmasto on miellyttävän lämmin ja kuiva. Koillistuulet viilentävät mukavasti ja keskilämpötilat vaihtelevat 25–30 asteen tienoilla. Viileän kauden aikaan etelässä on lämpimämpää kuin pohjoisessa.

Kauanko Thaimaassa saa olla ilman viisumia?

Thaimaahan matkustettaessa passin on oltava voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 30 päivän pituisilla matkoilla (max. 90 pv 6 kuukauden jaksolla). Kestoltaan 30 pv pidempien matkojen viisumi ei sisälly matkan hintaan.

Kumpi oikein Thaimaahan vai Thaimaaseen?

Thaimaaseen-muoto on siis omalla tavallaan ymmärrettävä. Thaimaa on kuitenkin yhdyssana siinä missä thairuoka. Sana maa taipuu maahan (eikä ”maaseen”) kuten muutkin yksitavuiset pitkään vokaaliin päättyvät sanat: päähän, puuhun, piihin. Niinpä myös yhdyssanan Thaimaa oikea taivutus on Thaimaahan.

Onko Thaimaaseen turvallista matkustaa?

Onko Thaimaahan turvallista matkustaa? Kyllä. Thaimaa on vaiheittain avautunut matkailulle samalla kun tartunnan saaneiden määrä on pysynyt alhaalla. Thaimaa on panostanut kansalaistensa rokotuksiin erityisesti matkailijoiden suosimilla alueilla.

Voiko Thaimaahan lentää?

Halvin meno-paluulennon hinta kohteeseen Thaimaa kohteesta Suomi viimeisen 72 tunnin aikana on 551 € (Helsinki-Vantaan lentoasema – Phuketin kansainvälinen lentoasema). Nopein lento kohteeseen Thaimaa kohteesta Suomi kestää 15t 20m (Helsinki-Vantaan lentoasema – Bangkok Suvarnabhumi).

Paljonko Thaimaahan saa viedä alkoholia?

Varaudu, että joudut odottamaan kentällä, koska maahantuloviranomaiset tarkastavat kaikki matkustajat. Ota myös huomioon, että Thaimaan tullimääräysten mukaan maahan saa tuoda alkoholia (olut, viini, väkevät yms.) yhteensä vain 1 litran/matkustaja.”

Miten paljon Thaimaahan saa viedä käteistä?

Thaimaahan saa tuoda lähes 13 000 euroa (15 000 usd) käteistä ilman tullausta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tälläinen rahatukku kannattaisi tuoda mukanaan viikon lomalle. Käteistä olisi hyvä varata ainakin jonkin verran, vaikka korttimaksut toimivat hyvin lähes joka paikassa nykypäivänä.

Kauanko Thaimaassa saa olla?

Kansainvälisten lentokenttien kautta saavuttaessa oleskeluaikaa voidaan myöntää enintään 30 vuorokautta. Maarajoilla lupa voidaan myöntää enintään 15 vuorokaudeksi. Tarkista leiman merkinnät. Huolehdi siitä, että sinulla on aina voimassa oleva passi, lupa oleskella maassa tai viisumi Thaimaahan.