Miksi hieronnan jälkeen särkee päätä?

Moni ei migreenin aikaan edes uskalla mennä hierontaan. Jos kuitenkin on kyse jännityspäänsärystä ja särky tulee päälle hieronnan jälkeen, voi olla kyse siitä, ettei niskahartiaseutua ole käsitelty tarpeeksi. Näissä tapauksissa ensin tuleekin hoitaa pientä aluetta tehokkaasti, että saadaan lihasjännitys pois.

Milloin hieronta ei sovi?

Hieronnan vasta-aiheita:

Jos olet sairaana pitää hierontaan tuloa siirtää myöhemmäksi. Yleisimpiä varsinkin talviaikaan esiintyviä hierontaa estäviä tauteja ovat flunssa, influenssa ja mahataudit. Jos epäilet, että olet sairastumassa ja ensioireta on jo ilmaantunut, kannattaa harkita hieronnan kannattavuutta.

Saako hieronta sattua?

Hieronnan ei pidä sattua, sanoo urheiluhieroja ja osteopaatti Kari Suomalainen. Kipu estää lihasta rentoutumasta. ”Ajatus, että hieronnan pitäisi olla kovakouraista ja sattua elää yllättävän sitkeässä”, sanoo urheiluhieroja ja osteopaatti Kari Suomalainen.

Saako hieronnan jälkeen venytellä?

Lihaksia tulisi hieronnan lisäksi myös venytellä. Usein muistutan hieronnan päätteeksi, että samana päivänä hieronnan kanssa olisi erityisen hyvä, jos jaksaisi vielä venytellä. Venyttelyllä saa vielä tehostettua hieronnan vaikutuksia ja näin saat kaiken mahdollisen hyödyn irti hieronnasta.

Miten Pohkeita hierotaan?

Pohkeiden hierominen

Aseta kätesi hierottavan pohkeen päälle ranteet vastakkain, ja pidä ranteet suorina. Painele kämmenillä pohjetta vuorotellen ja etene hitaasti kohti pohkeen yläosaa. Sormet eivät tee mitään. Muista taas, että voima tulee kehostasi, joten nojaa reilusti käsivarsiesi päälle.

Onko Hierontavasara hyvä?

Lihashuoltovasara eli hierontavasara on hyvä apuväline tehostamaan lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen. Sen avulla on helppo avata lukossa olevia lihaksia tai herätellä lihaksia alkulämmittelyn yhteydessä. Vertailujen perusteella markkinoiden paras hierontavasara on Hyperice HyperVolt.

Voiko hieronnan jälkeen juoda alkoholia?

Akuutti trauma, kuten murtumat, lihas- ja nivelsidevammat tai palohaavat. Hemofilia eli verenvuototauti, hieronta saattaa rikkoa hiussuonia ihon alla. Kannattaa kysyä lääkärin mielipidettä. Alkoholi ja muut päihteet, myös krapulassa hieronta kannattaa jättää väliin.

Miten rentouttaa Purentalihakset?

Purentalihasten kireys heijastuu mulla lapojen väliin ja niskaan ja niiden helpoin rentoutus ilman hierojalla käymistä tapahtuu asettamalla tennispallot selkärangan ja lavan molemmin puolin ja rullaamalla selkää tennispalloja ja lattiaa vasten.

Voiko Iskiasta hieroa?

Mikäli hakeutuu ammattilaisen puheille, iskiasvaivan hoito on aina lähtökohtaisesti konservatiivista (eli ei leikkaushoitoa vaativaa). Liikunnan lisäksi hieronta sopii myös iskiaskivusta kärsiville, ja heitä asiakkaina aina silloin tällöin näkee.

Miten hieroa Purentalihaksia?

Purentalihasten hieronta tehdään aina pehmeästi ja pienin liikkein. Suun sisältä lihakset käsitellään hanskat kädessä. Pahimmat kireydet löytyvät puremalihaksista usein juuri suusta. Hieronnan aikana lihakset pehmenevät ja aineenvaihdunta lihaksissa vilkastuu.

Voiko kipeää selkää hieroa?

Manipulaatiohoidon kipua lievittävä vaikutus vastaa särkylääkkeiden tehoa. Hieronnan vaikutus on lyhytaikainen mutta terapeuttiseen harjoitteluun ja ohjaukseen yhdistettynä selän hieronta voi vähentää pitkittynyttä alaselkäkipua ja parantaa toimintakykyä.

Miksi hierotaan sydämeen päin?

Hieronta voidaan suorittaa myös vaatteiden päältä. Hierontaliikkeet suoritetaan aina sydämeen päin, mikä auttaa laskimoverenkiertoa. Nauti vähintään lasillinen vettä ennen ja jälkeen hieronnan. Kevyt venyttely hieronnan jälkeisenä iltana on hyväksi.

Mitä hieronta tekee lihaksille?

Hieronta kohdistuu tahdonalaisiin luurankolihaksiin ja hieronnalla pyritään palauttamaan lihaksen perustila, vapauttamaan lihasjännityksiä sekä nopeuttamaan lihakseen syntyneiden kuona-aineiden poistumista kehosta. Kansankielellä sanottuna: kun lihas on jumissa, siihen on jäänyt jännitystila, joka ei laukea itsestään.