Miksi hieronta?

Miksi hierontaan? Hieronta on hoitotapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Hierontaan tulon syynä ovat usein mm. erilaiset lihaskireydet, jäykkyydet ja akuutit tai krooniset kivut, stressi, rentoutuminen, palautuminen tai urheilijan lihashuolto.

Onko hieronta Alvitonta?

Hieronnan antamiseen asianmukaisen koulutuksen saaneen terveydenhuollon ammattihenkilön, kuten koulutetun hierojan, antama hieronta on arvonlisäverotonta.

Miten hieroa niskaa itse?

Niskan hieronta sormenpäillä liuuttaen

Aseta käsi hierottavan niskaan niin, että peukalo on niskan toisella sivulla ja loput sormet toisella. Liuuta kättä niskaa pitkin alas ja paina samalla kevyesti. Vaihtele otteen leveyttä, jotta pääset käymään läpi koko niskan alueen.

Voiko hieronta aiheuttaa keskenmenon?

Hormonaaliset vaikutukset alkavat jo alkuraskaudessa, jolloin keho alkaa valmistautua sikiön kasvuun ja synnytykseen. Raskauden alkuvaiheessa keskenmenon riski on suurempi, minkä takia tulisi hieronnassa välttää liiallista voimankäyttöä ja pyrkiä välttämään synnytystä käynnistäviä akupisteitä.

Miksi krapulassa ei saa hieroa?

Hemofilia eli verenvuototauti, hieronta saattaa rikkoa hiussuonia ihon alla. Kannattaa kysyä lääkärin mielipidettä. Alkoholi ja muut päihteet, myös krapulassa hieronta kannattaa jättää väliin. Suonikohjut, hierontaotteita ei viedä kohjujen päälle, mutta muualta hierotaan normaalisti.

Miksi hieronnan jälkeen sattuu?

Miksi lihakset kipeytyvät joskus hieronnan jälkeen? Lihakset rasittuvat aina hierottaessa. Hieronnasta syntyvä paine voi aiheuttaa lihaksiin pieniä mikrorepeämiä, näistä johtuu lihasten arkuus. Liikunnassa ja varsinkin voimaharjoittelussa mikrorepeämät ovat tavallisia.

Pitääkö hieronnasta tulla mustelmia?

Hieronnasta ei pitäisi juuri koskaan tulla myöskään mustelmia, mutta joillekin asiakkaille niitä tulee herkemmin.

Pitääkö Hierojalle kertoa raskaudesta?

Pelkästään jo 30min hieronta 1-2 viikon välein on loistava lisä tuomaan hyödylliset vaikutukset hieronnasta. Muista silti mainita raskaudesta ennen hoidon alkua. Voit kysyä vinkkejä hierojaltasi myös synnytyksen aikaiseen hierontaan esim. puolison tehtäväksi!

Mihin hieronta auttaa?

Hieronnalla pyritään huoltamaan lihaksia, lievittämään kipua sekä helpottamaan yleistä rentoutumista. Hieronnan kehoon vaikuttavista tekijöistä puhuttaessa on muistettava, että tieteellistä näyttöä on rajallinen määrä ja vaikutusten arviointiin vaikuttaakin suuresti hierottavien empiiriset tuntemukset.

Voiko ennen hierontaa ottaa särkylääkettä?

– Älä ota särkylääkettä ennen hierontaa. – Kerro hierojalle sairauksistasi, vammoistasi ja lääkityksistäsi. – Juo riitävästi nestettä ennen hierontaa. – Älä suunnittele samalle päivälle hieronnan jälkeen raskasta liikuntaa tai raskaiden esineiden nostelua.

Miksi hieronta ei auta?

Testaa kahta helppoa, rentouttavaa liikettä. Tuttu vaiva: niska on kipeä tai jumissa, mutta edes ahkera venyttely ja hieronta eivät auta. Tämä johtuu siitä, että kivun aiheuttaja on usein jossain muualla kuin niskassa. Syynä on kehon sisällä oleva faskia eli sidekudosten verkko, joka kiinnittää kaiken kaikkeen.

Voiko alaselkää hieroa raskaana?

Hieronta toteutetaan raskauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen yleensä kylkimakuulla tai selin. Hieronnan aikana vältetään tuottamasta kovaa painetta kylkien, vatsan sekä alaselän alueelle.

Voiko alaselkää hieroa?

Selän hieronta vähentää pitkittynyttä alaselkäkipua ja parantaa toimintakykyä etenkin yhdistettynä terapeuttiseen harjoitteluun ja ohjaukseen. Pelkän hieronnan vaikutus ilman harjoittelua on lyhytaikainen. Lämpöhoito voi vähentää lyhytkestoisesti kipua ja lisätä toimintakykyä.