Mitä on Koirahieronta?

Hieronta on usein osa fysioterapeutin tekemää kuntoutussuunnitelmaa. Koirahieroja keskittyy käsillä tehtävään lihashuoltoon. Hieronnan avulla pyritään vähentämään lihaskireyksiä ja niihin liittyviä kiputiloja sekä parantamaan pehmytkudosvaurioita.

Onko Kasvohieronnasta hyötyä?

Kasvohieronta vilkastuttaa verenhiertoa parantaen ihosolujen ja kudosten hapen ja ravinnon saantia sekä edistäen ihon uusiutumista. Hieronnalla voidaan myös rentouttaa kireitä kasvojen lihaksia sekä poistaa nesteitä ja kuona-aineita.

Onko hieronta välttämätöntä?

On esimerkiksi havaittu, että kymmenen minuutin lihashieronta liikunnan jälkeen vähentäisi lihasten arkuutta jopa 30 prosentilla ja että hieronta laskee stressihormoni kortisolin määrää kehossa sekä lisää mielihyvähormonien tuotantoa. Hierojalle ei ole pakko mennä, sillä myös vaikkapa putkirullailu kotona auttaa.

Miksi hieronnan jälkeen ei saa mennä saunaan?

Esim. saunomista ei tarvitse vältellä. Joillakin lämmönsäätely menee hieronnasta hieman sekaisin ja hoidon jälkeen saattaa paleltaa hetken aikaa – etenkin silloin saunan lämpö on poikaa. Esteitä kevyelle liikunnalle ei ole.

Milloin kannattaa mennä hierontaan?

Hierojan vastaanotolle on hyvä hakeutua silloin kun omat hoitokeinot eivät riitä poistamaan oireitasi (esim. venytteleminen ja liikunta). Hierojalle voit tulla myös rentoutumaan ilman suurempia vaivoja. Myös ennaltaehkäisy on tärkeää.

Kenelle Hermoratahieronta?

Hermoratahieronta sopii pääsääntöisesti kaikille ja kaikenikäisille. Se ei sovi kuitenkaan raskaana oleville, juuri leikkauksesta tulleille (alle 2 kk).

Milloin Hermoratahierontaan?

Hermoratahierontaa suositellaan otettavan viisi kertaa viikon välein sarjana varsinkin kroonisissa vaivoissa, mutta rentoutukseen se sopii myös kertahoitona. – Meillä on tapana sanoa, että vaiva väistyy ennenkuin se poistuu. Hilkka sanoo, että hermoratahieronta sopii kaikille lapsille ja aikuisille.

Mitä hyötyä hieronnasta on?

Miamin yliopiston Touch Research Institute -tutkimuslaitoksen johtajan Tiffany Fieldin mukaan useat tutkimukset ovat osoittaneet, että hieronta lisää verenkiertoa niillä aivojen alueilla, jotka säätelevät mielialaa ja stressiä. Mielihyvähormonien lisääntynyt eritys tekee olosta raukeamman.

Mitä hyötyä on hieronnasta?

Mitä hyötyä hieronnasta on? Hieronnan hyödyt ovat moninaiset – säännöllinen hieronta on hyvä keino kehon ja mielen huoltamiseen. Hierontaa käytetään pääasiassa kivun lievittämiseen, mutta sen tiedetään myös auttavan: vähentämään stressiä

Miksi hieronnan jälkeen on kylmä?

Joillakin lämmönsäätely menee hieronnasta hieman sekaisin ja hoidon jälkeen saattaa paleltaa hetken aikaa – etenkin silloin saunan lämpö on poikaa. Esteitä kevyelle liikunnalle ei ole. Huomioithan kuitenkin että voimallinen käsittely väsyttää lihaksia, ja vaikutus saattaa tuntua vielä seuraavana päivänä.

Miksi lihaksiin sattuu hieronnan jälkeen?

Hieronnasta syntyvä paine voi aiheuttaa lihaksiin pieniä mikrorepeämiä, näistä johtuu lihasten arkuus. Liikunnassa ja varsinkin voimaharjoittelussa mikrorepeämät ovat tavallisia. Arkuus ei ole vaarallinen, vaan ohi menevä ilmiö. Usein arkuus helpottuukin jo muutaman vuorokauden jälkeen.

Mihin Hermoratahieronta auttaa?

Hermoratahieronnasta sanotaan olevan apua moniin vaivoihin, kuten iskiakseen, migreeniin, levottomiin jalkoihin, selkäkipuihin, vatsavaivoihin, moniin allergioihin ja jopa unettomuuteen.

Miksi hieronnan jälkeen nenä tukossa?

Hierontapalvelut Turun Uittamon alueella

Aineenvaihduntasi tehostuu hieronnan seurauksena, jolloin kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Tämän vuoksi hieronnasta usein seuraakin flunssaista nenän tukkoisuutta, jonka seurauksena onkin oikein hyvä juoda vettä. Tukkoisuus poistuu usein heti hieronnan jälkeen.